entrée du site 1 / 11
La zone de transfert 2 / 11
Le terrain (en rouge) 3 / 11
Des parkings végétalisés 4 / 11
Depuis la rue L. Armand 5 / 11
Bureaux et locaux sociaux 6 / 11
angle entrée contrôle 7 / 11
Chantier, détail des brises-soleil 8 / 11
Panoramique vue de la rue 9 / 11
brise-soleil en panneaux photovoltaïques 10 / 11
process intérieur 11 / 11

entrée du site

Red collect

Program: Renovation of sorting collections selective door-les-Valence, building technology 3 500 m2, renovated 2 000 m2, 130 m2 offices.

The smallness of the field forced us to make best use of open space, while restoring coherence to all buildings (new and old). Using color on the bases. Improving working conditions by opening up spaces for human activities to distant horizons. Complexity of construction due to the continued operation during construction. Delivery expected mid-third quarter 2010. The energies are the most passive (solar, recovery of rainwater, solar water heater, Canadian wells (geothermal)

Limited consultation, project winner

  • Type: Usine
  • State: Réalisé
  • Year: 2010
  • City: Valence
  • Client: Sytrad
  • Area: 5 600 m2
  • Budget: 8 500 000 € H.T
  • Team: Patrice GOBERT architecte & associés avec GIRUS