jardin 1 / 6
entrée 2 / 6
plan de masse 3 / 6
depuis le départ de la visite 4 / 6
vue depuis la passerelle 5 / 6
transparence 6 / 6

jardin

In the countryside

Program: Creating a sorting household waste and recyclables transfer station

The building appears as a large volume in length topped by a small three-dimensional structure supporting a cover material metalo-translucent fabric.

The massive concrete base wood preservative black part with the movement of theroof structure to the lightness of the whole. The red-colored wrap brick siding tightwaves recalled the color in the villages and in particular Urvillers and makes thewhole uniform.

  • Type: industriel
  • State: Concours
  • Year: 2010
  • City: Urvilliers
  • Client: Valoraisne
  • Area: 6800 m2
  • Budget: 13 000 000
  • Team: Patrice GOBERT architecte & associés avec GIRUS